jun

13

Hou jij van lekker varen op een meer of op zee, maar heb je geen geld om zelf een boot te kopen? Dat kunnen wij goed begrijpen. Het is nog best een som geld wat je voor een boot neerlegt. Natuurlijk kun je een lening afsluiten, maar ook dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook een hoop alternatieven, om toch lekker rond te dobberen.

Denk kleiner

Een grote boot waar je met het hele gezin op weg kan, is natuurlijk nog steeds het leukste. Maar bedenk ook: hoe groter en hoe luxer, hoe hoger de prijs. Het is ook oké om te kijken naar een kleinere boot. Misschien is deze minder ideaal voor vakantie, maar je kan er zeker een dagje uit mee maken. En in het beste geval, leg je je kleinere boot aan bij een haven, zoekt in het dorp een slaapplek en gaat dan de dag erna weer verder of terug. Alleen slapen op een kleinere boot met een grotere groep mensen is wat minder handig, maar verder heb je nog steeds de ervaring van een dagje op het water.

Is tweedehands een optie?

Er is niks mis met een tweedehandsje. Wel moet je bedenken dat er nog kosten bij kunnen komen voor reparaties of andere klusjes. Een beetje handig zijn is dus wel een pré als je een tweedehands boot aanschaft. Ben je echt heel handig? Dan is een casco boot een nog betere optie. Deze boot komt helemaal kaal zonder enige installaties erin. Op die manier kun je alles naar eigen smaak aanpassen. Dit betekent ook dat je het zo duur kan maken als je wilt en kan beginnen met alleen de essentiële onderdelen.

Een opblaasbare variant

De bekendste variant opblaasboot is een RIB boot. Dit staat voor Rigid Inflatable Boat. Dit houdt in dat het een opblaasbare boot is met een stevige romp. Deze boten worden onder ander gebruikt als reddingsboot en moeten dus wel stevig zijn en een wilde zee aankunnen. Het handige aan een RIB boot, is dat je geen stalling hoeft te betalen. Je laat hem gewoon leeglopen en bergt hem op. Wel moet je bedenken dat het nog steeds ruimte inneemt en je hem ook goed opbergt, zodat de boot niet kan beschadigen. Echter zijn er ook grotere varianten, die je niet zomaar kunt laten leeglopen, omdat er extra opties zoals een stuurhutje opzit.

Huur een boot

Een boot hebben is leuk. Maar bedenk je ook dat alleen het aanschaffen niet je enige kosten zijn. Er moet ook een havenplaats betaald worden, verzekeringen, benzine, onderhoud, etc. bedenk je daarom ook hoe vaak je een boot zou gebruiken en of je het er wel uit zou halen. Zo niet, is het waarschijnlijk voordeliger om af en toe een boot te huren. Zo heb je wel de fun, maar niet de lasten.

sep

30

Bij chiptuning worden er aanpassingen gemaakt in de software, waardoor de motor aanzienlijk betere prestaties levert. Wanneer er gesproken wordt over chiptuning, dan gaat het in de meeste gevallen over het chiptunen van auto’s. Hierbij kan er op meerdere manieren te werk worden gegaan om de prestaties te verbeteren, zodat men kan genieten van een sterk verbeterd rijcomfort. Uiteindelijk gaat het om het aanpassen van een motor, maar een auto is natuurlijk niet de enige mogelijkheid in de wereld van chiptuning. Ook vrachtwagens en bijvoorbeeld boten zijn voorzien van een motor.

Ook chiptuning van boten en vrachtwagens

Chiptuning is ook heel goed mogelijk bij andere voertuigen, zoals bijvoorbeeld ook vrachtwagens. Wanneer u zich afvraagt of chiptuning van uw boot ook mogelijk is, dan kunnen wij u vertellen dat dit zeker mogelijk is bij bepaalde soorten moderne boten. Veel boten zijn immers ook voorzien van een motor waarvan de software kan worden aangepast om betere prestaties te kunnen leveren. Enkele voorbeelden van boten die voor chiptuning in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld: Volvo, Volkswagen Marine, MAN, Caterpillar, Mercury Marine en Iveco. Uiteraard is het belangrijk om hiervoor wel naar een professional met ruime ervaring te gaan. Kies hierbij voor een specialist die in het bezit is van een TUV & ISO 9001 certificering.

De autoprestaties verbeteren

Chiptuning kan altijd het best en het meest veilig worden uitgevoerd door een ervaren onderneming. Dit geldt dan ook zeker niet alleen voor het chiptunen van een boot, maar natuurlijk ook voor het chiptunen van een vrachtwagen of een auto. Veiligheid gaat voor alles en u wilt zeker zijn dat het chiptunen goed verloopt en daadwerkelijk voor de beste resultaten zorgt. Voor chiptuning van de auto, klik hier voor meer informatie of een afspraak. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid tot contact wanneer u nog vragen heeft.