dec

4

Overweeg je de aanschaf van een havenmachine? Daar komt natuurlijk veel bij kijken en is daarom niet zomaar een aankoop. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een railkraan, container spreader, havenkraan en zo veel geld besparen? Lees dan vooral verder.

Koop tweedehands havenmachines

Voor welk type havenmachine je ook gaat, ze zijn nooit bepaald goedkoop. Tóch kan je geld besparen bij het kopen van een havenmachine en wel door een tweedehands model aan te schaffen. Deze zijn vaak namelijk een stuk goedkoper dan nieuwe machines, terwijl ze toch van redelijke kwaliteit zijn. Zo heb je veel meer waar voor je geld. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je in de gaten houdt dat de machine nog enigszins kwalitatief is, anders kost de machine inclusief onderhoud je uiteindelijk meer dan het kopen van een nieuwe machine. Hierbij kan je bijvoorbeeld kijken naar het aantal draaiuren van een machine. Dit werkt hetzelfde als de kilometerstand van auto’s: hoe minder draaiuren, hoe beter de staat van de machine waarschijnlijk nog is.

Wat te doen met een kapotte machine 

Heb je te maken met een kapotte havenmachine en wil je daarom een nieuwe aanschaffen? Wacht eerst even! Wellicht is je oude havenmachine nog te repareren. Bekijk de schade en beoordeel of je machine nog te redden valt. Daarna is het zorg om vervangende reserve onderdelen te vinden. Wanneer er echt geen hoop meer is dat je havenmachine te repareren is, kan je er ook nog voor kiezen om de onderdelen te verkopen aan partijen die ze een tweede leven geven, bijvoorbeeld door ze om te smelten tot ruwe grondstoffen. Goed voor het milieu en jij verdient tenminste nog wat aan je kapotte machine! Kan je dat weer mooi gebruiken voor de aanschaf van een nieuw exemplaar.