Relaties onderhouden

Ook havens onderhouden graag goede relaties

De definitie van een goede relatie is een relatie waar u (vaker) zaken mee wilt doen of waar u graag mee op goede voet blijft. U houdt graag het contact warm en waardeert de zaken die de relatie bij u doet en vice versa. Het onderhouden van een goede relatie gaat vaak gepaard met een klein geschenk, maar kan natuurlijk ook in de vorm van etentjes, borrels en kortingen bij bestellingen. Hieronder vindt u een aantal tips om goede relaties te onderhouden.

Tips

Wilt u ook graag zakelijke relaties eens verrassen met wat leuks, maar wilt u niet altijd in hetzelfde patroon vallen? Hieronder vindt u een aantal tips, wellicht heeft u er baat bij!

  • Denk eens aan een korting bij een eerste bestelling of een vaste klant korting. Klanten zijn altijd blij met een beetje korting, met name als ze er niet om hebben gevraagd;
  • Bestel een leuk relatiegeschenk voor uw klanten bij bijvoorbeeld HSG-relatiegeschenken.com;
  • Klanten zijn niet alleen geïnteresseerd in geschenken en kortingen, ook aandacht voor detail en service zijn enorm belangrijk;
  • Zoek een geschenk uit dat past bij uw branche.

Met bovenstaande tips kunt u vast en zeker het meest ideale geschenk voor uw klanten realiseren. Een geschenk komt voor in meerdere vormen en u hoeft niet per se te denken aan een tastbaar geschenk. Het onderhouden van een goede zakelijke relatie draait niet enkel om het materialistische aspect. Hieronder vertellen we u nog even waarom het onderhouden van een goede zakelijke relatie zo belangrijk is.

Belangrijk

Het belang van een goede relatie is simpel. Een langdurige samenwerking resulteert in groei en groei is goed voor de continuïteit van beide ondernemingen. Als uw dienst of product goed af wordt geleverd en de klant is tevreden, dan kan de klant met een goed gevoel én een goed product zijn of haar onderneming verder voeren. De ene hand wast de ander. Wanneer de ervaring tussen beide partijen altijd goed is, dan is dit te herleiden in het succes van het bedrijf. Een goede relatie onderhouden is dus niet alleen belangrijk voor uw eigen bedrijf, maar ook voor dat van uw klant. En zonder klant heeft u geen bedrijf. Een vicieuze cirkel die u zeer serieus moet nemen, maar waar u vast en zeker het belang van ziet.