mei

12

In de zoektocht naar een nieuwe boot zal je vaak een boot gaan huren. Een jachtmakelaar in Drimmelen kan je hierbij helpen om een boot te huren zodat je meer inzicht krijgt in wat voor boot je wil.  Wanneer je een nieuwe boot huurt zijn er wel een paar dingen waar goed opgelet moet worden. In dit artikel geven wij je een uitleg waar je precies op moet letten.

jachtboot

Opfrissen met een korte cursus

Het is vaak fijn (voornamelijk als je een lange tijd niet hebt gevaren) om even je kunsten op te frissen. Binnen deze cursus leer je hoe er bijvoorbeeld moet aangelegd worden en krijg je een opfrisser betreft de regels bij het varen. 

Wees geïnformeerd over de bruggen en sluizen die in de buurt aanwezig zijn

Op het moment dat je de boot gaat huren is het makkelijk om te weten waar er bruggen en sluizen aanwezig zijn, voorkom daarom verrassingen voor jezelf en laat jezelf goed informeren.

Bekijk goed de kosten die er extra bij gaan komen

Voorbeelden hiervan zijn bevoorrading, brandstof etc. 

Zorg dat je de boot goed controleer voordat je gaat varen.

Wanneer je de boot huurt zal je op een paar dingen moeten letten á controleren. Voorbeelden hiervan zijn het uitzoeken hoeveel brandstof er in de boot aanwezig is en welke brandstof er bij het bijtanken nodig is. Verder moet er ook gelet worden of de verlichting in orde is en daarbij hoe de accu kan worden opgeladen van de boot. Ook zullen de vitale middelen zoals een EHBO-kist en brandblusser op de boot aanwezig moeten zijn dus zorg ervoor dat je die kan vinden. Daarnaast moet het motoroliepeil gecontroleerd worden en kijken of er genoeg koelwater aanwezig is. Als laatste is het slim om naar de weersverwachtingen te kijken of het wel verantwoord is het water op te gaan en zal je een actuele waterkaart mee moeten nemen.

Wat voor boot ga je huren?

Wanneer het een van je eerste keren is dat je gaat varen is het slim om een redelijk compacte boot te kiezen. Zorg er daarbij ook voor dat de boot goed en makkelijk vaart. Wanneer je met uiterlijk 4 personen gaat varen, huur dan een boot die maximaal 10 meter lang is. Op het moment dat er meer mensen mee gaan is het slim om een boot met meer hutten te huren. Als de boot 3 hutten heeft zal de boot ook langer worden en is meer ervaring wel een vereisten.